Alle advocaten

Liesbeth Van Leuven

Na het behalen van haar master in de biomedische wetenschappen in 2007, sloeg Liesbeth Van Leuven het pad van rechten in. Voor haar bachelor in de rechten volgde ze het tweetalige programma van de Katholieke Universiteit Leuven – Université de Saint-Louis. Haar master behaalde ze in 2011 aan de Université Catholique de Louvain-la-Neuve en de University of Lancaster.

Tijdens haar studies verdiepte Liesbeth zich in het gezondheidsrecht en het publiekrecht. Haar interesse voor de intellectuele rechten en ICT-rechten resulteerde in 2016 in een bijkomende Master of Laws (LLM).

Sinds september 2011 werkt Liesbeth als onderwijsassistente aan de Faculteit Rechten van de Katholieke Universiteit Leuven. Ze verdiept zich er in het privaatrecht; met in het bijzonder het verbintenissenrecht, het contractenrecht en het buitencontractueel aansprakelijkheidsrecht.

Liesbeth Van Leuven vatte haar stage aan als advocaat aan de balie van Leuven, waar ze ervaring opdeed in het gezondheidsrecht en het aannemingsrecht. Sinds 2015 is zij verbonden aan de balie van Brussel en is ze vooral actief in het gezondheidsrecht, het contractenrecht, data protection en privacy.

Sinds 2017 maakt Liesbeth deel uit van het team van lawcity.be en de balie van Antwerpen, waar ze zich voornamelijk bezighoudt met dossiers inzake intellectueel eigendomsrecht, IT-recht en bouwrecht.